Vse za vaš zelenjavni in zeliščni vrtiček, indoor gojenje, hidroponika...GROWSHOP

0 - Izdelkov

Vaša košarica je prazna

Skupaj za plačilo: 0,00 €

Bio Nova VitaSol 250ml

Bio Nova VitaSol 250ml

Vitasol je gnojilo na osnovi kalija K, katero je namenjeno oživljanju rastlin v zadnji fazi cvetenja, katere se gojijo v zemlji ali substratu.

cena: 8,95 €

AKCIJA 6,98 €


VitaSol priznanega proizvajalca tekočih profesionalnih gnojil Bio Nova, katero je zasnovano na kaliju K. Gnojilo VitaSol je organski izboljševalec zemlje ali substrata s 6% kalija.

VitaSol Bio Nova

Njegova organska sestava omogoča da ga rastline brez težav absorbirajo. Uporablja se čez cel cikel gojenja rastlin. Gnojilo je primerno tudi za pridobivanje bolj "sladkega" pridelka, saj mu doda sladkobo, če ga uporabljamo v zadnji fazi cvetenja v večjih količinah.

Bio Nova VitaSol Lastnosti

VitaSol je gnojilo, ki se uporablja kot dodatek in izboljševalec zemlje ali substrata. Idealen je za dopolnjevanje osnovnega načina gnojenja tako v fazi rasti, kot v fazi cvetenja. Zasnovan je na višji vsebnosti kalija K in daje rastlinam tudi večjo odpornost. Še posebej je namenjen intenzivnemu gojenju in je idealen za gojenje rastlin pod lučjo. Njegova uporaba je dokazana tudi za situacije, kjer so rastline utrpele škodo zaradi pomanjkanja hranil in se ne razvijajo dovolj. VitaSol podjetja Bio Nova se lahko absorbira skozi korenine in tudi skozi liste. Zato ga lahko uporabljamo tudi kot foliarno gnojilo (gnojilo za liste rastline). Izredno je primeren tudi za sorte, katere potrebujejo več kalija. Zaradi svoje sestave je VitaSol primeren tudi za kapljično namakanje, vendar je potrebno po temu sistem izpirati.

VitaSol proizvajalca Bio Nova je odlična rešitev za situacije, ko smo rastline preveč zalivali in so se korenine zadušile. V takem primeru rastline stradajo, vendar jih bo VitaSol oživel in jim pomagal ozdraviti že v nekaj dneh. Rastline bodo začele pospešeno črpat hranila in nastale bodo nove kapilarne korenine. 

Zagotavlja

oživlja poškodovane rastline

nudi rastlinam hranila za razvoj, tako da vpliva na substrat

oživi rastline po konstantnem pretiranem zalivanju

omogoči uporabo gnojil, ki so zastala v zemlji

daje cvetovom dodatno "sladkobo"

lahko ga pršite na liste in skoraj ne morete prekoračiti odmerka

Sestava

NPK 3-0-5

3% dušika.
1% dušikovega nitrata.
1% amonijevega dušika.
1% Organski dušik rastlinskega izvora.
5% kalijev oksid.

Kako uporabljati

Redna uporaba skozi celoten življenjski ciklus rastlin: 2,5-5 ml na 10 litrov vode
Za bolj sladek okus: v zadnjem tednu cvetenja 5-15 ml na 10 litrov.