Pri indoor gojenju  pogosto pride do težav s prostorom. Še dodatno pa jo lahko poslabšajo nekakovostna semena, ki npr. ne vzklijejo ali pa se izkažejo za moške. Pri razpolaganju s prostorom, ki ga bi namenili za indoor gojenje je zato potrebnega nekaj premisleka in nekaj podatkov.

Kako uskladiti pričakovanja in realne zmožnosti

Pričakovanja morajo biti realna, zato je v ozir potrebno vzeti vse dejavnike in omejitve, ki nam povedo, koliko je še možno vzgojiti. Ena stvar je velikost loncev in korit v katerih gojimo. Kako veliki so lahko lonci oz. korita? Če je prostor omejen, je bolj učinkovito izbrati manjše lonce/korita za rože, tako sicer dosežemo manjši izkupiček na rožo, a v celoti pridelamo več. Pri tem je dobro uporabiti SCROG ali SOG metodo gojenja.

Kaj je SCROG (Screen of Green) metoda gojenja

Nad rože namestimo mrežo. Ko te zrastejo do višine mreže, jih upogibamo, tako da nadaljujejo rast horizontalno. 

Kaj je SoG (Sea of Green) metoda gojenja

S to metodo prisilimo rastline k cvetenju v zelo zgodnjem času. Začne se s kalitvijo semen, ali ustvarjanjem klonov (če imate dober vir), ki se jih goji do višine 30 cm. Razporedi se jih po eno do dve na 30 cm2 in spremeni režim osvetlitve na 12/12, da se začne cvetenje. Ko se oblikuje gosta krošnja, se spodnje dele rastlin uporabi za klone. Ostalo pa je jasno 

Različne vrste zahtevajo različno količino prostora.

Nekatere sorte zavzamejo več prostora kot druge. V primeru majhnega prostora je bolje izbrati manjšo indica rastlino. Za visoke prostore se bolje obnese sativa.