Ob izjemno veliki ponudbi gnojil za konopljo je običajno zelo težko izbrati primernega za našo konopljo. Zato smo se v uredništvu odločili, da vam napišemo predstavitveni članek na temo Biobizz gnojila grinšot. Predvsem se bomo osredotočili na dve esencialni gnojili s katerima bo indijska konoplja rasla res kot konoplja. Ti dve gnojili sta Biobizz Bio Grow in Bio Bloom. Prvo gnojilo, je namenjeno za fazo rasti ali vegetativno fazo življenja rastlin. Drugo Biobizzovo gnojilo pa je gnojilo za spodbujanje cvetenja indijske konoplje. Obe gnojili, sta 100% organski in imata tudi temu primeren ekološki certifikat.

Kako pravilno uporabljamo Biobizz gnojila Bio Grow in Bio Bloom

Biobizz gnojila Rast in cvetenje sta dve ločeni fazi vsake rastline. V fazi rasti, ima rastlina konoplje povečane potrebe po dušiku in kaliju. V fazi cvetenja pa se potrebe iste rastline spremenijo. V cvetenju, konoplja potrebuje več kalija in fosforja, ter manj dušika. Sploh v poznem cvetenju je izredno dobro, da začne dušika primanjkovati. To povzroči še obilnejše cvetenje, saj rastlina konoplje dobi signale, da se ji zaključuje življenjska doba ter še dodatno izdela nove cvetove. To pa zaradi tega, ker se rastlina konoplje ni oplodila in ni izpolnila svoje genetske naloge. Pri spodbujanju cvetenja konoplje s pomočjo Biobizz gnojila, igrata veliko vlogo fosfor in kalij. Prav tako tudi dušik, a ta bolj v začetni fazi cvetenja. Kasneje je bolje če ga je nekaj manj kot fosforja in še posebej kalija.Povišani nivoji fosforja in kalija dajo rastlini znak naj začne cveteti, zato sta v začetni fazi cvetenja izjemno pomembna. Pomembna pa sta tudi skozi celotno fazo cvetenja, tako da ima večina gnojil za cvetenje, ki so na tržišču povišane vsebnosti kalija in fosforja. Biobizz Bio Grow gnojilo za rastPri raznih proizvajalcih gnojil, se gnojili za rast in cvetenje uporabljata vsak le v fazi za katero je izdelan. Gnojila Biobizz pa uporabljamo drugače. Njihova uporaba je rahlo podobna uporabi gnojil za hidroponiko. Torej gnojilo Biobizz Bio Grow uporabljamo od 3 tedna življenja rastlin, pa vse do zadnjega tedna, tik pred izpiranjem z vodo (flush). Mešamo ga v vodo za zalivanje, vsako drugo zalivanje. Vmes rastlinam dovajamo le vodo. Gnojilo Bio Bloom, ki je gnojilo za cvetenje, pa začnemo uporabljati šele v tretjem tednu življenja rastlin. S tem imamo v mislih prvi teden cvetenja, saj z dodajanjem gnojila Biobizz Bio Bloom tudi pospeši,o začetek cvetenja rastlin.

Biobizz Bio Grow gnojilo za rast

Biobizz Bio Bloom gnojilo za cvetenje Bio Grow je posebno gnojilo, namenjeno rasti in vegetativnemu razvoju rastlin konoplje. V svoji osnovi ima 100% organski ekstrakt nizozemske pese, ki je splošno znana pod imenom vinasse. Ta stranski proizvod pretvorbe sladkorne pese ali sladkornega trsa v sladkor nastane z naravnim postopkom fermentacije. Škrob v sladkorju nato obdelajo z encimi za proizvodnjo glukoze, ki skupaj z drugimi rastlinskimi hranili pomaga pri proizvodnji bogatega vira hrane za mikrobe v zemlji ter poveča njihovo število za bolj produktivno zemljo. Naravni sladkorji in kalij v Biobiz gnojila Bio Grow aktivirajo bakterijsko floro v substratu, kar vam zagotavlja obilno letino okusnih in dišečih vršičkov. To gnojilo za fazo rasti rastlin, lahko uporabljamo tudi za vse ostale rastline v našem vrtu. V osnovi veljajo ista prehranska pravila tudi za druge navadne rastline

Biobizz Bio Bloom gnojilo za cvetenje

Bio Bloom, je gnojilo namenjeno izboljšanju cvetenja konoplje. Vsebuje optimalno mešanico dušika, fosforja in kalija, skupaj z encimi in aminokislinami. Vsi elementi skupaj delujejo v popolni harmoniji z zemljo v kateri gojimo konopljo.. Dodani so mu tudi mikroelementi v sledeh ter hormoni rastlinskega izvora, kateri pomagajo ustvariti cvetočo rastlino z močnimi vejami. Kalij in fosfor pomagata čebulicam, kalčkom in cvetnim lističem, da se pravilno oblikujejo ter razvijajo. Kalij še posebej deluje v harmoniji z naravnim ritmom rastline, čez dan in noč, kar še dodatno pomaga sprožiti proces cvetenja.

Upamo, da smo vam s tem člankom razložili razlike ki veljajo za gnojila Biobizz Bio Grow in Bio Bloom, ter kakšen je pravilen način uporabe teh dveh gnojil.

Vir: https://biobizz.com/products/#Fertilizers