Če se ukvarjate z ekološkim gojenjem rastlin, morate spoznati podjetje Biobizz, katero je vodilni proizvajalec ekoloških gnojil in substratov. Njihova paleta izdelkov vsebuje zemljo v vrečah za sajenje, tekoča gnojila ter izboljševalce substrata. Podjetje deluje že od leta 1992 in z njihovimi gnojili ljudje gojijo različne rastline. Njihova zaveza je, da proizvajajo izjemno kvalitetna organska gnojila, katera pa ne onesnažujejo zemljo. Podjetje je popolnoma predano temu kar počnejo in prav zato, so Biobizz gnojila tako kvalitetna in tudi priljubljena.

Biobizz

Biobizz gnojila, stimulatorji, aktivatorji, boosterji in ostali dodatki

Paleta gnojil, stimulatorjev, boosterjev in ostalih dodatkov deli proizvajalec na skupine. Tako imamo skupino gnojil v kateri so gnojila za rast in cvetenje. Posebna skupina so boosterji, katera pa ima le en izdelek. Naslednja skupina so stimulatorji, tako za korenine kot za spodbujanje cvetenja. V skupini aktivatorji, najdemo prav tako le en izdelek.

Gnojila

V skupino gnojil spadajo 3. izdelki, kateri skrbijo za to, da naše rastline, dobijo dovolj osnovnih hranil, kot so dušik, fosfor in kalij. Poleg tega pa so gnojilom dodani tudi razni mikroelementi ter elementi v sledovih.

Bio Bloom je gnojilo za fazo cvetenja, z povišano vsebnostjo fosforja in kalija. Poskrbi za dober pridelek in zdravje rastlin.

Bio Grow je gnojilo za fazo rasti, katerega uporabljamo skoraj čez cel življenjski cikel rastlin. Bogato je z dušikom in kalijem in ga lahko na začetku gojenja, zamenjamo za Biobizz Fish Mix.

Fish Mix je gnojilo ter izboljševalec substrata narejen na osnovi kompostiranih ribjih ostankov in alg. Primeren je za fazo rasti in ga v fazi cvetenja nadomestimo z Bio Grow gnojilom.

StimulatorjiTop Max Biobizz

Med stimulatorji v tej skupini najdemo spodbujevalec za ukoreninjenje. V začetni fazi življenja rastline potrebujejo bolj blaga hranila, katera dobijo od spodbujevalca ukoreninjenja. V fazi cvetenja, potrebujejo rastline še dodatna hranila, da lahko povečajo število cvetov ter obrodijo velike in težke cvetove. Prav zato potrebujejo hranila, katera dobijo od spodbujevalca obilnega cvetenja. Če so naše rastline bile preveč pognojene, zalivane ali bolne jih moramo ozdraviti. V tem primeru uporabimo izdelek za revitalizacijo rastlin.

Root Juice je blago gnojilo in stimulator ukoreninjenja rastlin. Uporabljamo ga za zalivanje sadik ali klonov rastlin, katere še niso sposobne vsrkavati kompleksna gnojila. Uporabljamo ga prvih 14 dni, nato nadaljujemo z ostalimi Biobizz gnojili.

Top Max je stimulator obilnega cvetenja, kateri rastlinam dovaja hranila za povečanje in odebelitev cvetov. Ta stimulator cvetenja uporabljamo skozi fazo rasti in fazo cvetenja.

Alg A Mic je stimulator imunskega sistema rastlin. Vsebuje zelo nizke vrednosti N:P:K in brani rastline pred nastankom bolezni. Preveč hranil, nihanja temperature, pomanjkanje hranil in razne bolezni so težave, pri katerih ta stimulator zelo pomaga.

Bio HeavenBoosterji

V skupini boosterjev, najdemo en izdelek, kateri je med domačimi vrtičkarji zelo priljubljen. Ta izdelek na splošno izboljša zdravje rastlin, doda jim aminokisline, katere so gradniki proteinov in encimov. Hkrati pa poveča absorpcijo ostalih hranil.

Bio Heaven je mešanica bioloških stimulansov kateri izboljšajo delovanje rastlin. Je posebej sestavljen booster energije, kateri pomaga rastlinam, da prenašajo hranila po rastlini. Poleg tega pa Bio Heaven omogoča rastlinam, da se rešijo toksinov. Pomaga tudi pri hitrejši absorpciji hranil iz zemlje, poveča nivoje keliranih mikro in makro hranil.

Aktivatorji

Prav tako v skupini aktivatorjev najdemo le en Biobizz izdelek. Ta izdelek je namenjen zaščiti imunskega sistema rastlin, povečanju presnove ter povečanju absorpcije hranil iz zemlje.

Acti Vera je aktivator imunskega sistema ter presnove vseh vrst rastlin. Ta aktivator, naredi rastline bolj močne in bolj zdrave od znotraj in tudi od zunaj. Povečuje kalitev semen in s tek ko razbija sladkorje poviša tudi presnovo rastlin.

Ostali dodatki

Leaf Coat za ojačitev rastlin navzven.

Bio pH+ za dvigovanje in regulacijo kislosti raztopine za zalivanje.

Bio pH- za zniževanje in regulacijo kislosti raztopine za zalivanje.

Biobizz substrati, izboljševalec substrata in suho gnojilo

Med substrati najdemo bolj in manj pognojen substrat ter kokosov substrat. Glede na način gojenja izberemo tudi primeren substrat.

All Mix je dobro pognojen rahel substrat, v kateremu lahko gojimo različne rastline. Deluje kot zelo rodovitna zemlja, saj se v njemu mikroorganizmi po zalivanju z vodo kar razbohotijo. Organska gnojila, katera se nahajajo v All Mix substratu zadostujejo za nekaj tednov gojenja.

Light Mix je rahlo pognojena zemlja v vrečah. Vsebuje hranila za kakšen teden življenja rastlin. Light Mix je bolj primeren za mlade sadike ali klone, ker ne vsebuje mnogo hranil.

Coco Mix je substrat iz izjemno kvalitetnih kokosovih vlaken. Namenjen je hidroponičnem gojenju, kjer odlično zamenja kameno volno. Coco Mix je 100% organski izdelek.

Worm Humus je izboljševalec substrata, narejen iz iztrebkov glist. Namenjen je izboljševanju zemlje ali že rabljenega Biobizz substrata.

Pre Mix je mešanica različnih organskih gnojil, elementov v sledovih in gliv. Lahko ga uporabljamo kot gnojilo ali kot zemljo za sajenje. Najbolje ga je uporabiti skupaj z Worm Humus, saj deluje kot izboljševalec zemlje.

Vir: https://biobizz.com/products/