Semena konoplje so ena izmed najbolj priljubljenih in iskanih semen na trgu. Uporabljajo in iščejo pa se z različnimi nameni. Ali gre za namen pridobivanja CBD, ali za dobro staro outdoor in indoor gojenje, za uživanje itd. Glede na namen uporabe teh semen, pa so na voljo tudi različna semena konoplje. Opisali bomo glavni dve vrsti semen konoplje, ki sta prilagjeni gojenju.

Kaj so feminizirana semena

Feminizirana semena so semena, iz katerih zrastejo ženske rastline konoplje. Pri navadnih semenih (ne-feminiziranih) je verjetnost, da se razvijejo v ženske rastline približno 66%. To dejstvo pa mnogim predstavlja težavo, saj je potrebno spremljati razvoj spola rastline in moške ob pravem času odstraniti, nato pa jih nadomestiti z ženskimi, da je potencial (npr. prostora) izkoriščen. Obenem je pri marihuani zanimivo, da ima sposobnost, da se ena rastlina razvije v dva spola, čemur rečemo hermafrodit. To je naravna sposobnost rastline, da se ohrani, ponavadi pa jo (to sposobnost) spodbudijo nenavadni pojavi v okolju, npr. umanjkanje svetlobe, padec temperature ipd. Pri feminiziranih semenih je ta sposobnost »odstranjena«, zato taki pojavi ne vplivajo na enak način na rastlino.

Kaj so autoflowering semena konoplje

Tudi autoflowering semena so lahko tudi feminizirana. Imajo to prednost, da časa, kdaj nastopi cvetenje, ne določajo zunanji dejavniki, kot je svetlobni cikel, temveč obdobje cvetenja pri njih nastopi tudi če se cikel ne spremeni.

Navadno je življenjska doba, od začetka do konca, približno 10 tednov, zato autoflowering semena v primerjavi z navadnimi semeni, omogočajo dve žetvi namesto ene. Lahko pa se uporabijo tudi za outdoor gojenje, saj se njihova življenjska doba ne spreminja.

Katere sorte konoplje so najbolj diskretne

Pogosto sprašujejo, katera se splača izbrati, zato smo pripravili izbor najbolj priljubljenih semen konoplje in izbor najbolj diskretnih semen (kar se tiče vonja) konoplje.

Katera so najbolj priljubljena semena konoplje

Med najbolj priljubljenimi, legendarnimi uspešnimi in  največkrat nagrajenimi vrstami pa so:

  1. White Widow, je razvil Greenhouse in je verjetno največkrat nagrajena vrsta.
  2. Power Plant iz konca devetdesetih, razvil jo je Dutch Passion, izvira iz južne Afrike.
  3. Northern Light, »old school« sorta iz 70-ih. V 80-ih je bila uvožena iz ZDA na Nizozemsko.
  4. Cheese, večkrat nagrajena sorta, ki izvira iz Anglije. Ime se nanaša na vonj, ki ga ustvarja v času cvetenja.
  5. Sweet Bubble je legendarna vrsta, ki je prav takao poimenovana po vonju, saj diši po originalnem čigumiju »Bubble gum«.

Katera so najbolj diskretna semena konoplje

Najbolj diskretne sorte za gojenje so:

  1. Durban poison (praktično brez vonjav)
  2. Northern Light (dobra aroma, a zelo diskretna za indoor gojenje, saj je bila razvita v ta namen)
  3. Blue Mystic (mešanica northern light in blueberry, ki je še bolj brez vonja kot northern light)
  4. Sharks Breath (malo vonja in enostavno gojenje ter velik pridelek tako za začetnike, kot za profesionalce)
  5. Polar Express (ustvarjena da bi bila popolna indoor rastlina. Malo vonja, dobra aroma in nizka rast)